Testimonial

Jan Bolle, ING Nederland

"De Nederlandse woningmarkt bevindt zich in woelig vaarwater. Als product manager hypotheken bij ING Nederland houd ik mij hier dagelijks mee bezig. Een dynamische tijd, voor zowel onze klanten als de bank. Voor mij een interessant en uitdagend werkveld. En tenslotte voor bijna iedereen in Nederland een relevant onderwerp. Je hoeft geen woningmarktexpert te zijn om door te hebben dat grote veranderingen zich opstapelen. Dagelijks staan de kranten vol met berichten over dalende huizenprijzen, oplopende achterstanden en de vraag of de hypotheekrenteaftrek volgend jaar nog zal bestaan. De huidige problemen in de woningmarkt zijn complex en een simpele, hapklare oplossing is er dan ook niet. Mijn doelstelling tijdens het Existentiegesprek was dan ook om samen verder te kijken dan de standaard meningen die dagelijks een aantal Nederlandse kranten vullen. Dat is met een groep ambitieuze, betrokken en positief kritische studenten zeer goed gelukt. Na een korte introductie van mijn kant, vlogen we samen de discussie in.

“Hoe kan gezorgd worden dat starters toegang blijven houden tot de koopmarkt”, “welke rol zou de overheid in deze markt moeten pakken” en “hoe zorgen we dan dat de markt nog wel efficiënt en eerlijk blijft functioneren”

waren onderwerpen die de revue passeerden. Levendige, scherpe en soms verhitte discussies. Conclusie van de avond was dat er een totaaloplossing moet komen voor zowel de koop- als huurmarkt en dat dit niet te realiseren is door een paar kleine aanpassingen. Een weloverwogen, maar radicale ingreep is noodzakelijk. Het doel was bereikt, we zijn zeker een stap verder gekomen dan de analyses in de dagelijkse berichtgeving. Na een inspannende discussie was er genoeg tijd om elkaar informeel te spreken over de diverse carrièremogelijkheden binnen ING. Al met al een interessante avond op de Herengracht waar ik met enkele nieuwe inzichten en veel energie vertrok."

Meer testimonials Kim Hooiveld, HR Directeur ABN AMRO Lease Jeroen Van Den Heuvel, APX Paul Gregorowitsch, voormalig CEO Martinair Alexander Cramwinckel, student RuG Jenneke Welmers, ABN AMRO Lease